Over TCI Cleaning

TCI Cleaning is in 1981 opgericht door de heer Jos Berkers, die na 27 jaar eigenaar te zijn geweest, in januari 2009 de bedrijfsvoering doorgaf aan zijn zoon Frans Berkers.

Dhr. Berkers begon in 1980 met het ontwikkelen en verbeteren van ontlaktechnieken. Deze nieuwe technieken, toepassingen en mogelijkheden wekte snel veel belangstelling uit voornamelijk de industriële sector. Dit kwam met name door het feit dat bij de ontwikkeling van deze technieken altijd het milieu voorop gestaan heeft.

’81

In maart 1981 werd TCI Cleaning door IBM gevraagd om grote aantallen van de metalen huizen van schrijfmachines chemisch te ontlakken.
Eind 1982, werden door de steeds groeiende vraag, de werkzaamheden verhuisd naar de huidige locatie aan de Centaurusweg te Tilburg. Hierin installeerde het bedrijf onmiddellijk de allereerste pyrolyse oven van Europa. Deze drang naar technologische innovaties is nog altijd niet verdwenen.

In 1983 werd er verder uitgebreid met de bouw van een extra hal waarin een tweede pyrolyse oven en een elektroforese lakstraat werd geplaatst.

Vervolgens werd in 1986 een nieuw perceel aangekocht ten behoeve van een splitsing tussen de lak en de ontlak activiteiten. Aan het einde van 1987 was de herstructurering gefinaliseerd en werd ”LOA LAK” geboren. Voorheen (t/m 2007) het zusterbedrijf van het huidige TCI Cleaning.

In 1998 richtte het bedrijf zich naast het ontlakken ook steeds meer op de industriële reiniging. Dit heeft geresulteerd in een specialisme in chemische filterreiniging. Om verdere groei hiervan te realiseren werd toendertijd een nieuwe chemische fabriek in Dordrecht opgericht ten behoeve van Dupont Dordrecht.

In 2007 is een aanliggend perceel bij TCI Cleaning Tilburg aangekocht en in 2010 is een aanbouw gerealiseerd aan een van de Tilburgse productiehallen.

Door de sluitingen van de Dordrechtse vestiging in 2008 en in 2009 ook de vestiging in Luik, is centralisering van onze processen en technieken in Tilburg tot stand gekomen. Op deze manier kunnen de klanten nog efficiënter bediend worden!

 

’98