Reinigen materialen

TCI Cleaning begint bij een reiniging vaak met één van de twee verschillende basisprocessen, thermisch- of chemisch reinigen. De uiteindelijke keuze tussen beide processen is grotendeels afhankelijk van het materiaal van uw product. Hieronder vindt u een overzicht van de materialen welke door TCI Cleaning behandeld kunnen worden.

 

 

Fe

Staal reinigen

Koolstofstaal is uitermate geschikt voor een ontlak- of reinigingsbehandeling van TCI Cleaning. Desgewenst kunnen de producten naderhand gebeitst worden ten behoeve van roestverwijdering. De producten blijven vervolgens korte tijd roestvrij na dit proces. Eventueel kunnen wij deze periode verlengen door een conserveringslaag aan te brengen.

Zn

Verzinkt staal reinigen

Uiteraard kunnen wij ook verzinkt staal ontlakken. De zinklaag wordt niet aangetast tijdens het reinigingsproces. Echter kan het voorkomen dat u de zinklaag bij voorkeur ‘gekraakt’ wilt hebben ten behoeve van ontzinken. Dit ‘kraken’ kan TCI Cleaning dan ook voor u uitvoeren.

RVS

Roestvrij / roestvast staal reinigen

Uw RVS onderdelen kunnen eveneens prima gereinigd worden door TCI Cleaning. De eigenschappen van het materiaal maken het product zowel thermisch als chemisch behandelbaar. Ook hebben RVS onderdelen het voordeel weinig tot geen nabehandeling nodig te hebben nadat deze ontlakt zijn.

AL

Aluminium reinigen

Producten van aluminium zijn vaak kostbaar. Hergebruik voor aluminium producten is dan ook zeker wenselijk. Aluminium reinigen gebeurt vaak aan de hand van een chemisch proces. Dit proces tast de eigenschappen van het aluminium niet aan. Aluminium reinigen wordt uitgevoerd in speciaal voor deze toepassing samengestelde chemische baden.

Pe

Kunststof reinigen

TCI Cleaning reinigt veel kunststof onderdelen en is daarnaast ook gespecialiseerd in het verwijderen van polymeren. Dit alles zorgt er voor dat ook bedrijven uit de kunststof sector gebruik kunnen maken van de diensten van TCI Cleaning.

Ker

Keramiek reinigen

Door de natuurlijke thermische- en chemische- resistentie van keramische materialen zijn deze uitermate geschikt om te reinigen. Het te gebruiken proces is hierbij dus ook niet afhankelijk van het materiaal maar meer van de verontreiniging.