Reinigen voor verschillende sectoren

Als sparringpartner van industriële partijen weet TCI Cleaning als geen ander dat lange stilstand enorme kosten met zich meebrengt. Vandaar dat altijd gezorgd wordt voor een snelle aanpak en doorlooptijd van de te reinigen producten.
Dit doortastend handelen heeft ervoor gezorgd dat TCI Cleaning benadert wordt door ondernemingen uit vrijwel elke sector. De jarenlange ervaring heeft ons geleerd dat elke van deze bedrijven kan besparen op kosten en milieu met goed onderhoud en een gedegen cleaning.

TCI Cleaning beschikt over de mogelijkheid om elk procesonderdeel te ontdoen van een vervuiling. Dit is vooral toepasselijk voor een onderhoud tijdens een productiestop. In sommige gevallen is het een noodgedwongen proces, bijvoorbeeld bij eventuele storingen waarbij bepaalde delen van een proces tot stilstand komen. De doorvoer van vloeibare mediums valt hierbij stil waarbij deze als gevolg ophopen en uitharden.

 

petrochemical

Petro-chemie sector

De petrochemische sector verwerkt bepaalde grondstoffen tot een halffabricaat. Tijdens dit proces worden er talloze procesonderdelen vervuild en aangetast door vloeibare mediums. Deze constante ‘flow’ zorgt ervoor dat bepaalde onderdelen na verloop van tijd onbruikbaar worden.

Bedrijven uit de petrochemische sector hebben verschillende onderdelen zoals flame arrestors, filters, warmtewisselaars etc. die op regelmatige basis gereinigd dienen te worden. Men doet dit om de efficiëntie optimaal te houden. Wanneer bepaalde procesonderdelen dichtslibben kan dit namelijk kostelijke gevolgen hebben bij een eventuele productiestilstand.

plastic bottle

Kunststof sector

Kunststoffen onder de vorm van plastics, textielvezels en synthetische rubbersoorten hebben een grote impact op ons dagelijks leven. Al deze kunststoffen hebben een gemeenschappelijke karakteristiek: ze zijn opgebouwd uit reuzenmoleculen, zogenaamde ‘polymeren’.

Bedrijven uit de kunststof sector hebben verschillende onderdelen zoals extruderschroeven, buizen etc. die op regelmatige basis gereinigd moeten worden. TCI Cleaning beschikt over de mogelijkheid om elk procesonderdeel te ontdoen van een polymeer verontreiniging. Elke vorm van polymeren kan bij ons verwijderd worden. Dit is toepasselijk voor een onderhoud tijdens een bepaalde productiestop. In sommige gevallen is het een noodgedwongen proces, bijvoorbeeld bij eventuele storingen waarbij bepaalde delen van een proces tot stilstand komen. De doorvoer van vloeibare polymeren valt hierbij stil waarbij deze als gevolg ophopen en uitharden.

ceramic

Keramische materialen

Door de natuurlijke thermische- en chemische- resistentie van keramische materialen zijn deze uitermate geschikt om te reinigen. Het te gebruiken proces is hierbij dus ook niet afhankelijk van het type materiaal maar meer van de verontreiniging.