Metalen ontlakken

De manier waarop uw materiaal behandeld wordt vraagt om specifieke aandacht. Zo moet er ook worden gekeken naar het materiaal waaruit uw product is opgebouwd. In de praktijk blijkt dat het hierbij veelal gaat om metalen producten welke ontlakt dienen te worden.

De uiteindelijke bewerkingsmethode van metalen wordt specifiek bepaald naargelang de aard, de eigenschappen, de legering en de karakteristieken van het soort metaal.
Hierbij wordt uiteraard ook te allen tijden rekening gehouden met uw wensen aan het eindresultaat.

De factoren:

  • De aard van de vervuiling
  • De legering
  • De toepassing van het product
  • De dikte van het materiaal
  • De gewenste kwaliteit

 

 

Fe

Staal ontlakken

Koolstofstaal is uitermate geschikt voor een ontlak- of reinigingsbehandeling van TCI Cleaning. Desgewenst kunnen de producten naderhand gebeitst worden ten behoeve van roestverwijdering. De producten blijven vervolgens korte tijd roestvrij na dit proces. Eventueel kunnen wij deze periode verlengen door een conserveringslaag aan te brengen.

Zn

Verzinkt staal ontlakken

Uiteraard kunnen wij ook verzinkt staal ontlakken. De zinklaag wordt niet aangetast tijdens het ontlakproces. Echter kan het voorkomen dat u de zinklaag bij voorkeur ‘gekraakt’ wilt hebben ten behoeve van ontzinken. Dit ‘kraken’ van de zinklaag kan TCI Cleaning dan ook voor u uitvoeren.

RVS

Roestvrij / Roestvaststaal ontlakken

Uw RVS onderdelen kunnen eveneens prima ontlakt worden door TCI Cleaning. De eigenschappen van het materiaal maken het product zowel thermisch als chemisch behandelbaar. Ook hebben RVS onderdelen het voordeel weinig tot geen nabehandeling nodig te hebben nadat deze ontlakt zijn.

Al

Aluminium ontlakken

Producten van aluminium zijn vaak kostbaar. Hergebruik voor aluminium producten is dan ook uiteraard zeer wenselijk in veel gevallen. TCI Cleaning is gespecialiseerd in aluminium ontlakken. Het ontlakken en/of reinigen van aluminium gebeurt vaak aan de hand van een chemisch proces. Dit proces tast het aluminium niet aan. Ook aluminium hoeft als nabehandeling niet geconserveerd te worden. Neem vrijblijvend contact op als u meer wilt weten of aluminium ontlakken!

Etc.

Overige metalen

Talloze andere metalen zijn wegens hun karakteristieken ook geschikt om gespecialiseerd gereinigd of ontlakt te worden. Enkele voorbeelden hiervan zijn titanium, magnesium, gietijzer, gietaluminium, koper, messing, tin etc. Neem daarom bij twijfel over uw materiaal altijd contact met ons op!