Chemisch ontlakken & chemisch reinigen

Chemisch ontlakken is het verwijderen van coatings van alle metalen en diverse kunststoffen. Door middel van een reeks specifieke chemische baden kunnen alle verontreinigingen en coatings(resten) worden verwijderd. Deze baden staan te allen tijden tot uw beschikking om producten chemisch te reinigen en te ontlakken.

Aan de hand van verschillende factoren wordt het uiteindelijke bewerkingsproces bepaald. In samenspraak met onze technische specialisten bereiken we vervolgens het door u gewenste eindresultaat.

De mogelijkheden:

  • Lengtes tot 8 meter
  • Max laadgewicht 2.500 Kg
  • Alle metalen mogelijk
  • Behoud van zinklaag
  • Milieuverantwoord
  • Zonder aantasting oppervlak

Hoe werkt het?

De onderdelen worden in de chemische baden ondergedompeld. Het principe van chemisch ontlakken met een oplosmiddel berust op penetratie van de chemie in de laklaag. Door de opname verweekt de lak, deze gaat dan zwellen en rimpelen en laat uiteindelijk los van de ondergrond. Het rimpelen wordt meestal opbranden genoemd.
Hierbij geldt hoe dikker de laklaag is hoe langer het duurt voordat de laklaag los zal laten. Een zelfde soort werking treedt ook op bij een andere vervuiling zoals bijvoorbeeld een vetaanslag. Dit kan worden aangepakt door het chemisch te reinigen.

Na de chemische behandeling is het oppervlak in haar originele staat teruggebracht, het is dan enkel gereinigd. Eventueel gebrek aan oppervlakte ruwheid, moet hierna nog worden gecreëerd. Dit kan gedaan worden door te stralen. TCI Cleaning kan het gehele proces voor u verzorgen als het gaat om chemisch ontlakken en chemisch reinigen.

Geen vervuiling van het milieu!

Onze vestiging beschikt over een eigen waterzuivering. Alle afvalstromen worden hierdoor nabehandeld zodat er geen vervuilende stoffen in het milieu terechtkomen. Op deze manier kan TCI Cleaning haar steentje bijdragen aan een beter milieu voor iedereen.